Skip to main content
28-07-2022 focus |samenwerken |10

Verover de Vlag!

Leuke energizer in wedstrijdvorm; goed op elkaar letten!

Hoe

Zet 2 lijnen op de vloer, op een meter of 3-4 van elkaar. Maak 2 teams (A, B) en zet ze ieder achter een lijn. Nummer de teamleden: 1, 2, 3, 4, etc. In beide teams is er dus een nummer 1, een nummer 2, etc. Ga zelf op de kopse kant op enige afstand van de lijnen staan (zie illustratie). Steek je arm uit en leg daar een sjaal of een theedoek overheen.

Instructie deelnemers:

  • 'Ik roep zo een nummer. Als ik bijvoorbeeld “nummer 3” roep, dan komen van beide teams de nummers 3 naar voren en proberen de sjaal te pakken en mee terug te nemen naar hun team. Als jij de sjaal pakt, mag de ander jou tikken! Je bent pas ‘veilig’ als je weer achter de lijn bij je eigen team staat. Als dat lukt, krijgt jouw team een punt, maar als je voor de lijn getikt wordt, gaat het punt naar het andere team’.

Roep in willekeurige volgorde nummers. Eerst proberen mensen elkaar te snel af te zijn, maar aangezien dat nauwelijks lukt, zullen ze steeds tactischer te werk gaan: loeren naar elkaar, schijnbewegingen maken, trucjes toepassen, etc. Als het te lang gaat duren, kun je afspreken dat ze maximaal 15 seconden de tijd hebben.
Als je met een oneven aantal bent, laat je één deelnemer de sjaal ophouden en ben jij de scheidsrechter.

Bron: Lisette van Oosterhout


Tags bij deze werkvorm:

Tijd:
Groepsgrootte:
Teams:

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323
UP