Skip to main content
09-04-2022 5

Pang

Lekker knallen met z'n allen!

Hoe

Maak een cirkel, ga zelf in het midden staan. Neem een denkbeeldig pistool in je handen en leg uit:
Instructie deelnemers: "Zie je dit pistool? Daarmee ga ik dadelijk schieten. Maar je kunt het overleven: als ik op je schiet, ontwijk je de kogel door snel te bukken. Buk je te laat, dan ben je dood en val je op de grond. Buk je op tijd, dan overleef jij het, maar lopen je linker- en rechterbuurman gevaar! Zij vechten dan over jouw rug een duel uit. De buurman die het eerst schiet en Pang! roept, wint. De ander valt dood neer. Duidelijk? Pak je pistool en let op, want het gaat snel".
Doe eerst even een oefenrondje. Wijs steeds strak en snel één iemand aan en roep een fractie later hard 'Pang'! Leg uit dat de ruimtes tussen de buurmannen groter worden naarmate er meer mensen ‘sterven’. Daarna begint het echte duel. Hou het tempo hoog.
Als er nog 3 mensen over zijn, stop je even en leg je uit: "Laatste ronde, wie wordt the last man standing? Als ik dadelijk op je schiet, buk je. Ben je te laat, dan val je dood neer en vechten de buurmannen direct het finale duel uit. Buk je op tijd, dan vechten de buurmannen hun duel uit. De winnaar daarvan neemt het onmiddellijk op tegen de bukker, die tegelijkertijd hem probeert te raken. De winnaar van dat duel is de ultieme cowboy!"

Bron: Sofie van Vleuten, Avans hogeschool.


Tags bij deze werkvorm:

Tijd:
Groepsgrootte:
Teams:
Energizer:

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323
UP