Skip to main content
30-06-2023 ijsbrekers |bewustworders |10

Naam-tik-naam-tik

Concentratie-energizer met flink wat Faalplezier

Hoe

Je kunt deze oefening puur als energizer doen, je kunt er ook mee focussen op het thema 'omgaan met fouten'.

Stap 1: Faal maar

Zet de deelnemers schouder aan schouder in een kring, met de armen langs het lichaam. Geef de deelnemers de volgende instructie:

"Jullie gaan een oefening doen. Er zijn maar twee regels:
1. Als je je naam hoort, tik je linker of je rechterbuurman aan.
2. Als je getikt wordt, noem je een naam. Begin maar!"

Deze opdracht is voor de meeste mensen (te) moeilijk om in een keer te bevatten: ze snappen het niet, weten niet wat de bedoeling is, hoe ze moeten beginnen, waarom ze dit moeten doen, etc. Als iemand daar naar vraagt, herhaal je simpelweg de opdracht, eventueel met wat gespeelde lichte ergernis, zo van 'het is toch duidelijk". Spoor ze aan om te beginnen. Als ze dat doen, gaat het waarschijnlijk lekker fout. Let goed op de reacties van de deelnemers: de een wordt lacherig, een ander raakt geïrriteerd, weer een ander probeert de boel te redden en een volgende haakt af. Spoor ze tussendoor aan om het goed te doen: zo moeilijk is het toch niet?! Herhaal desnoods de regels. De kans is groot dat het fout blijft gaan.

Stap 2: Hoe is het om te falen?

Zet de oefening stil en bevraag de deelnemers op wat ze meegemaakt hebben. Focus daarbij op wat hun reactie was op het falen, oftewel hoe ze met hun fouten omgingen:

  • Wat merkte aan jezelf? Hoe was het om het niet goed te doen?
  • Wat dacht je?
  • Hoe reageerde je?
  • Vraag tot slot: wat herken je van jezelf in deze reactie? 

Bespreek met de groep dat mensen verschillend op fouten reageren. Vraag of ze (van zichzelf) fouten mogen maken. Hier geven mensen vaak aan dat ze zich in hun werk geen fouten kunnen permitteren (te duur, te belangrijk, teveel gevolgen, etc). En toch worden er ook in hun werk fouten gemaakt. Dus hoe ga je ermee om? Wat voor label hang je eraan? Eén manier is om de fout te accepteren en te zien als een moment waarop je iets kunt leren.. 

Stap 3: Falen is leren

En dat gaan we nu doen! Jullie doen de oefening nogmaals en als iemand een fout maakt, krijgt hij/zij/hen een daverend applaus: "Applaus, je bent aan het leren!"

Geef ze nog één keer de regels en laat ze beginnen. Er treedt direct ontspanning op, er wordt gelachen en gejoeld en vaak gaat het ook veel beter. Bespreek kort na:

  • Wat was het verschil?
  • Wat levert dit je op?

 

 

Bron: Ceciel Jenner en Kamille Kres


Tags bij deze werkvorm:

Tijd:
Groepsgrootte:
Teams:

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323
UP