Skip to main content
05-04-2022 meeveren |weerstand |10

Meeveren II

De kracht van meeveren; omgaan met weerstand

Hoe

Vraag A – liefst de sterkste man van de groep – om met gestrekte arm en met al zijn gewicht op een tafel leunen, alsof hij de tafel de grond in wil duwen. Vraag B, liefst de kleinste persoon uit de groep, om A’s arm omhoog te trekken –dus niet zijwaarts- en zeg erbij dat het kan. Het zal B waarschijnlijk niet lukken.
Dan doe je het voor: pak de pols van A beet en trek er aan zoals B deed, dat wil zeggen omhoog. Maar geeft dan heel even mee met de kracht van A, dat wil zeggen omlaag, en trek dan pijlsnel weer omhoog. Let wel; deze actie moet je heel snel uitvoeren. A zal even uit evenwicht zijn gebracht en de hand raakt los van de tafel.
Hoe kan dat nou? Laat mensen even raden, leg het dan uit en laat B het nog eens bij A proberen. Daarna laat je alle deelnemers het in tweetallen met elkaar proberen.
 

Leestip

Een model waarin helder beschreven wordt hoe met weerstand om te gaan, staat op pp. 201-204 van Leidinggeven doe je Zo! Wegwijzer voor resultaat- én mensgerichte managers . Wanda Kraal en Tanja Smid, van Duuren Management, 2013.

Bron: anonymus


Tags bij deze werkvorm:

Tijd:
Groepsgrootte:
Teams:

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323
UP