Skip to main content
05-04-2022 5

De Toyotafabriek

Geinige groeps-energizer

Hoe

Zorg voor een lege ruimte waarin je kunt bewegen. Om de deelnemers er een beetje in te krijgen, vertel je eerst een verhaaltje: “Ik ben net in Japan geweest, o.a. in de Toyotafabriek. Daar werken de mensen heel hard, maar ze snappen ook dat je dat niet continu volhoudt. Dus een paar keer per dag wordt er op een enorme gong geslagen, dan rent iedereen direct naar een lege hal en daar gaan ze netjes in rijen staan. Eén persoon ervoor en als die start doen ze allemaal mee en na 3 minuten is iedereen weer verkwikt en dan gaan ze weer aan de slag. Dat gaan wij ook doen”.

Iedereen zoekt een plek in de ruimte, gezicht naar voren en met ruimte om stappen naar voren te kunnen doen. Doorloop de volgende stappen, doe iedere stap eerst voor en laat ze dan meedoen:

Stap 1:

doe 4 stappen naar voren, 4 stappen weer terug, 4 stappen naar voren, 4 stappen weer terug en blijf zo doorlopen in een langzaam en gelijkmatig tempo. Zeg daarbij: “rechts, links, recht, links, rechts, links, recht, links, etc”. Doe dit heel rustig voor.

Stap 2:

doe de volgende armbewegingen : sla je je armen om je heen, alsof je jezelf warm slaat, waarbij je onderlangs en bovenlangs afwisselt.

Stap 3:

“Er wordt ook geluid bij gemaakt”: “hoei, hai, hoei, hai, hoei, hai, hoei, hai, etc”

Stap 4:

“Dan gaan we de stappen nu met elkaar combineren: de stappen, de armen en het geluid” Doe zelf mee, voor de groep, met je rug naar ze toe. Begin rustig. Pas als het lekker loopt, voer je het tempo op en weer af.
Als je klaar bent zeg je: ”Ok! En dan gaan we nu weer aan het werk!”.
 

Bron: Lisette van Oosterhout


Tags bij deze werkvorm:

Tijd:
Groepsgrootte:
Teams:

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323
UP