Skip to main content

De Emotiebus

Samen emoties uitbeelden

Hoe

Maak met stoelen een bus. Leg uit dat dit niet zomaar een bus is, maar de Loony Bus, waarin gekte de norm is, dus maak met elkaar die bus zo gek mogelijk.
Kies als chauffeur iemand die lekker gek durft te spelen. De andere deelnemers zijn passagiers; bij elke 'halte' stapt er iemand in.
Voordat iemand instapt, roep jij een emotie, bv 'verliefd'. Iedereen, dus zowel de instapper, als de chauffeur en de passagiers, doen alles zo verliefd mogelijk: instappen, kaartje kopen en gaan zitten. Als de passagier zit, 'rijdt' de bus door naar de volgende halte, waar een nieuwe passagier instapt, uiteraard met een nieuwe emotie. 
Hou het tempo hoog en stimuleer deelnemers om schaamteloos gek te doen.

Suggesties voor emoties:

Dronken, verward, minachtend, verlegen, verliefd, doodsangst, geil, furieus, achterdochtig, moordzuchtig, hypernerveus, schizofreen.

Varianten

De Verjaardag: kies een 'jarige'. Iedere gast die op zijn feestje binnenkomt, speelt een typetje of een emotie, de anderen gaan daar direct in mee. Deze variant is wat laagdempeliger dan de emotiebus.

De Taxi:
4 stoelen, 3 passagiers. Nummer 4 stapt in bij de chauffeursstoel, met een duidelijke emotie of als een bepaald typetje. De rest van de inzittenden neemt dit direct over. Als iedereen de emotie heeft, stapt 1 passagier uit, de rest draait 1 stoel door en de volgende chauffeur stapt in.

 

Bron: Ed Pennings, Eva Visser


Tags bij deze werkvorm:

Categorie:
Thema:
Tijd:
Groepsgrootte:
Teams:

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323
UP