Skip to main content
29-07-2022 10

BillyBillyBob

In razend tempo reageren

Hoe

Zet de deelnemers in een kring en ga zelf in het midden staan.

Ronde 1:

Leg uit: "Ik ben de Billy. Ik wijs zo iemand aan en zeg 'BillyBillyBob!'. Als je niet 'Bob!' zegt voordat ik uitgesproken ben, word jij de nieuwe Billy”. Doe het eerst een paar keer op half tempo en voer daana het tempo op.

Ronde 2:

Leg uit: "De Billy mag nu ook alleen maar "Bob" zeggen. Als je aangewezen wordt, mag je niks zeggen. Zeg je wel 'Bob' dan ben je af en word je de Billy."

Ronde 3:

Leg uit: "De Billy mag nu behalve 'BillyBillyBob' en 'Bob', ook 'Olifant' zeggen. Als ik je aanwijs maak je snel een slurf en trompettergeluiden. De mensen aan weerszijden van je maken olifantsoren met hun armen. Duurt het te lang of lukt het iemand niet, dan word die de Billy!"

Ronde 4:

Leg uit: "Behalve 'BillyBillyBob', 'Bob', of 'Olifant' mag de Billy nu ook 'Broodrooster' zeggen. Wijs ik je aan dan draaien je buren zich naar elkaar toe en pakken elkaars armen vast zodat jij in het midden het broodje kunt zijn. Je springt omhoog en roept "PING". Duurt het te lang? Dan ben je de Billy!"

Ronde 5 (optioneel):

Als je het echt moeilijk wilt maken. Leg uit: Behalve 'BillyBillyBob', 'Bob', 'Olifant' of 'Broodrooster' mag de Billy nu ook 'James Bond' zeggen. Dan ga je staan als James Bond met pistool en je buren leunen aan weerzijden als Bondgirls op je schouder, met 1 voetje schalks omhoog, terwijl ze bewonderend "Oooh, James" kirren."

Variant:

Doe deze werkvorm met vooraf als uitleg dat de oefening om het faalplezier draait  “Durf te genieten van de vergissingen en fouten die je maakt, want zonder fouten kun je niet leren! We gaan daarom juichen als iemand de Billy wordt: hij is onze faalheld!" Bespreek na afloop na op hoe het voelde en wat het opriep om de oefening op die manier te doen. Lukt het om je interne criticus even het zwijgen op te leggen? Nee? Geweldig! Geniet ervan dat het niet lukte!

Bron: Remco van der Drift


Tags bij deze werkvorm:

Tijd:
Groepsgrootte:

Vragen?

Ons team staat voor je klaar!

020-422 1323
UP